Ik kan mijn schoenen toch al strikken? Ik heb mijn strikdiploma al lang gehaald. Waarom heb ik hier nu nog extra tips voor nodig? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar hoe de meeste mensen hun schoenen strikken kan beter. Het hangt een van je voeten af wat voor jou de beste manier is. Hieronder lees je de tips om je hardloopschoenen beter te strikken en eventuele problemen te voorkomen.
- Strikken voor een brede voet
Gebruik deze manier van strikken als je een brede voet hebt en iets meer ruimte wil hebben.
– Haal de veter door de onderste gaatjes
– Ga kruislings één gat omhoog
– Sla hierna elke keer een gat over en ga kruislings verder - Strikken voor een smalle voet
Mocht je hele smalle voeten hebben en je schoen liever wat stevig vast willen hebben dan kan je het op de volgende manier strikken.
– Haal de veters door de onderste gaten
– Laat de veter aan dezelfde kant en haal hem dan weer omhoog
– Doe de veter kruislings naar de andere kant
– Kruis nog een keer over, maar sla een gat over
– Kruis nog een keer terug en strik je veters verder normaal - Bij opgezette voeten
Gebruik deze manier van strikken als je voeten wat opgezet zijn. Door deze manier te gebruiken maak je de schoenen aan de hele bovenkant wat losser. Je kruist bij deze manier van strikken niet kruislings over, maar alleen recht.
– Doe de veter aan de binnenkant van de schoen door de onderste twee gaatjes aan een kant van binnen naar buiten
– Trek de veter erdoor en haal de de veter die uit het onderste gat komt over naar de andere kant en haal het door het onderste gaatje (van buiten naar binnen)
– Breng de andere veter ook naar de andere kant (buiten naar binnen)
– Laat de veter aan dezelfde kant van de schoen en ga aan de binnenkant omhoog, je slaat een gaatje over
– Herhaal dit totdat je bovenaan bent - Hoge wreef
Als je hardloopschoen bovenop wat strak zit kan je het op bepaalde punten iets losser maken waardoor je minder last hebt.
– Haal de veters door de onderste gaatjes van binnen naar buiten.
– Ga kruislings over en ga dan van boven naar beneden door het volgende gaatje
– Ga kruislings over, maar dan van binnen naar buiten
– Ga hierna niet kruislings over, maar ga een gat omhoog
– Hierna kruis je weer over en ga je verder omhoog